2016. november 3., csütörtök

Könyvajánló: Becca Fitzpatrick - Végjáték

Író: Becca Fitzpatrick
Cím: Végjáték
Eredeti cím: Finale
Oldalszám: 404
Elmesélő: Nora Grey, E/1.
Kategória: misztikus (ifjúsági, fantasy, romantikus)
Eredeti megjelenés éve: 2012.
Kiadás éve Magyarországon: 2013.
Könyv további részei: Csitt, csitt, Crescendo, Vihar előtt

Rövid tartalom:


Nora és Folt azt hitte, immár maguk mögött hagyták a bajokat. Hank nincs többé, a csúf vendettának véget vethetnek. Ám Hank – akaratlanul – után Nora válik a nefilek vezetőjévé, és be kell fejeznie, amit előde elkezdett. 

Vagyis el kell pusztítania a bukott angyalokat. El kell pusztítania Foltot. 

Nora ezt sosem tenné meg – így hát tervet készítenek Folttal. Elhitetik a világgal, hogy szakítottak, és belülről alakítják át a rendszert. Nora meggyőzi a nefileket, hogy hibát követnek el, ha a bukott angyalok ellen szállnak hadba, Folt pedig megtud mindent a másik oldalról, amit csak képes. Megállítják a háborút, mielőtt egyáltalán elkezdődne. 

Azonban még a legalaposabban kidolgozott tervek is sokszor félresiklanak. 

Norát mindenestől igénybe veszi új szerepe, és az addig sosem tapasztalt hatalom vonzásába esik.




Saját vélemény:


  Fantasztikus zárása volt ez a könyv a sorozatnak. Nagyon sokáig húztam ennek az olvasását, tekintve, hogy nem tartottam kedvencemnek ezt a szériát. De ez most mindenképpen megváltozott. 

  A könyv elején Nora hihetetlenül nagy változásokon ment keresztül, amin azért végül is nem csodálkozom, tekintve az előző rész zárására. Magabiztosabb, bátrabb és ravaszabb lett, szinte a szöges ellentéte a korábbi énjének, és éppen ezért most nagyon a szívemhez nőtt. 
   Tetszett, hogy végre Folt is szerepelt a könyvben. Jó, nyilván ez így egy kicsit furán hangzik, de az előző két részben alig volt jelen egy-két fejezetben, a többiben meg csak igazából megemlítette Nora a nevét. Tudom, hogy elsősorban nem romantikus a könyv, de valamiért a Csitt, csitt sorozat volt mindig is az számomra, aminél ezt mindenképpen hiányoltam a fejezetekből, és itt végre valahára ez most megvalósult, így moly.hu-n rögtön be is kedvenceltem ezt a részt. :D
   Új szereplővel gazdagodott a történet szerencsénkre (vagy szerencsétlenségünkre, kinek mi), még pedig Danté-val. Személy szerint én őt gyűlöltem. Idegesített az egész lénye és hogy mindig mindenben tökéletesnek tartotta magát. Nyilván direkt írta unszimpatikus karakternek az írónő, de ez már nekem is túl sok volt, ami itt történt. Az egész sorozatból annyi jött le, hogy mindenki rossz, kivéve az isteni Nora Grey-t. Szegény Danté-nál telt be a pohár, sajnálom. :(
   Kalandosra, viccesre, romantikusra és igazán misztikusra sikeredett ez a zárás, és mindenképpen meg szeretném emelni a kalapomat Becca Fitzpatrick előtt. Bár nem teljesen értem, hol volt egészen idáig ez a zsenialitás, Becca, hm? Na, nem baj, azért mindenképpen szeretnék egy esélyt adni a Tükörjég című könyvének is.

Értékelés:


★ ★ ★ ★ ★ +1 ★


Online elérhetőség:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...