2016. augusztus 20., szombat

Könyvajánló: Colleen Hoover - Slammed - Szívcsapás

Író: Colleen Hoover
Cím: Szívcsapás
Eredeti cím: Slammed
Oldalszám: 296
Elmesélő: Layken Cohen, E/1.
Kategória: romantikus
Eredeti megjelenés éve: 2012.
Kiadás éve Magyarországon: 2014.
Könyv további részei: Visszavonuló, Ez a lány

Rövid tartalom:





Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen reményvesztetté válik. 

Ekkor lép életébe egy fiatalember, aki mindent megváltoztat. Az ország másik végébe költöző Layken megismerkedik új szomszédjával, a huszonegy éves, jóképű Will-lel, aki szenvedélyesen rajong a slam költészet iránt. A fiatalok hamar egymásra találnak, és a lányban újra feléled a remény. 
Csakhogy egy megdöbbentő felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmassá válik számukra. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erők között.

Saját vélemény:

   Teljesen véletlenszerű döntés volt ennek a könyvnek az olvasása. Mondhatni, az ösztöneim kényszerítettek rá. Milyen jól tették. Layken nevével mindig bajban vagyok, de azért remélem, hogy a későbbiekben meg fogom jegyezni, mert bírtam a lányt. Őszintén, nem tudom, hogy miért. Talán, mert nem depressziózott? Fogalmam sincs.
   Willről meg már a kezdetektől fogva tudtam, hogy különleges. Imádja a slam költészetet, milyen ritka már! Nagyon érett a korához képest, amit nem is csodálok, tekintve, hogy milyen gyorsan fel kellett nőnie szegénynek. Ennek ellenére elég fiatalos, lazának nem mondható, de szerintem ezzel nincsen semmi baj, kell ilyen szereplő is egy-két könyvben. :) Örülök, hogy végül a Szívcsapásban lett.
   Egész végig ilyen Pretty Little Liars hangulatom volt miatta, mert azért van egy kis hasonlóság a két történet között, de egyszerűen mégis faltam a történet sorait, mintha most hallottam volna először ehhez hasonlót. Van valami Colleen Hoover stílusában, ami azonnal megfogott. Ha nagyon erőltetni akarom a dolgot, akkor Joss Stirling-ével tudnám azonosítani (khm, aki a kedvenc írónőm, azért hozzátenném, khm).
   A szereplők szinte azonnal a szívemhez nőttek. Kezdve Lake öccsével, és Eddie-vel. Egyszerűen mindenki egyéniség itt, különlegesek, és éppen ez is az egyik ok, amiért az egyik kedvenc könyvem lett a Szívcsapás. Az egyedi, különleges szereplőgárda miatt. Nincsen depresszió, pedig lenne miért. Egyszerűen Colleen Hoover nem a szomorúságra törekedett, hanem arra, hogy esetleg egy halálozás után nem áll meg az élet, mindent folytatni kell, nem lehet örökké depressziózni, amiért szerintem ez egy hihetetlenül tanulságos történetnek mondható, amit alkotott az írónő.
   Egyszerűen tökéletes, nem bírom elégszer kihangsúlyozni. Minden tetszett benne, úgy, ahogy van. A folytatásáról meg semmit sem tudok elképzelni. Annyira lezárt lett a történet, de ha még van két rész, akkor biztos, hogy lesznek még izgalmak. Az meg hát nekem jó, szóval szerintem megyek is olvasni.


Értékelés:


★ ★ ★ ★ ★ +1 ★



Online elérhetőség:

2 megjegyzés:

  1. Ugye milyen ahwwwww :3 Imádom egyszerűen.
    És az az igazság, hogy a Hopelesst is. Ki merem állítani, hogy Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm. :) <3 #naegyszerösszekellszednemmindenangoltudásomhogyírjakanőnek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelenleg a Hopeless felénél járok, és már kezdem én is érezni azt a bizonyos, awww-ot, amit te is, meg Léna is annyiszor mondtatok már róla. :D
      Egyszerűen ez az egész írónő egy nagy awwww♥

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...