2016. május 3., kedd

Könyvajánló: Joss Stirling - Misty

Író: Joss Stirling
Cím: Misty
Eredeti cím: Misty Falls
Oldalszám: 288
Elmesélő: Misty Devon, E/1.
Kategória: Fantasy (romantikus, ifjúsági)
Eredeti megjelenés éve: 2014.
Kiadás éve Magyarországon: 2015.
Könyv további részei: Lélektársak - Sky, Lélektársak - Phoenix, Lélektársak - Crystal, Angel, Summer

Rövid tartalom:


Misty egy egyszemélyes katasztrófa sújtotta övezet. Savant képességének „hála" egyszerűen képtelen hazudni, kényszeres igazmondása miatt viszont folyton zűrös helyzetekbe keveredik, bármerre is jár. Így amikor a jóképű, magabiztos, és hihetetlenül vonzó Alexszel hozza össze a sors, Misty rögtön megfogadja, hogy inkább a közelébe sem megy. Hiszen hogy is lehetne az övé valaki, aki ilyen tökéletes? 

Ám a savant közösség mindennapjaira sötét árnyék vetül – egy sorozatgyilkos leselkedik a különleges képességű fiatalokra. Közülük egy pedig hamarosan élet-halál peremére kerül majd… vagy azon is túlra. 

A nagysikerű Lélektársak-sorozatból megismert savantok az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek Joss Stirling izgalmas, humorral átszőtt regényében.



Saját vélemény:



  Úristen, de hiányzott már! Szinte nem is emlékeztem Joss Stirling stílusára, hogy mennyire fantasztikus, csavarokkal teli és vicces történeteket talál ki. De jó, hogy megjelent a Misty!
   Egyszerűen imádtam, faltam minden sorát. Az egész sorozatban talán Misty lett az új kedvenc szereplőm. Hihetetlenül vicces, bátor, őszinte (hmm, vajon miért?), valamint erős. Ami különösen megfogott benne, az a humora. A "balszerencsés" képessége miatt rá van kényszerülve a folytonos igazmondásra, és ha engedi szárnyalni a képességét, akkor körülötte senki sem tud hazudni, így hogy ne sértsen meg mindenkit, eléggé.. Hát... Nem ironikusan, csak ilyen megcsavartan (így érthető egyáltalán?) beszél. Próbál kijátszani minden szót, de azért mégsem úgy, hogy hazugsággá változzon - mert ugye erre ő nem is képes. Alex mássága is nagyon bejött. A korábbi részekben a tökéletes Benedict fiúk kaptak több figyelmet, így örültem, hogy végre más savant párról is lehet szó. Ráadásul Alex nem tökéletes, és ez az, ami szerintem a legjobb benne. Benedict-ék túlságosan is azok, de a Dél-afrikai fiú ebben is különbözik tőlük, és ezzel együtt is egy rendkívül szerethető karaktert kapunk. Édes, vicces, és tényleg bármit megtenne Misty-ért, akár lélektársak, akár nem.
   Ez a sorozatgyilkosos történetszál szerintem zseniális. Ennél jobban nem is lephetett volna meg minket az írónő. Jól kidolgozott, érdekes és precíz, de azért mégsincsen túlzásba véve.  Egyébként sem jók az ilyen nagyon körülírt, több szálon futó cselemények.
   Az a jó Joss Stirling könyveiben, hogy lazák, mégis fantasztikusak. Minden kötetet gyorsan ki lehet olvasni, mert a sztori egyszerűen magávalragadja az olvasóját, rabjul ejti, és nem engedi el, amíg az utolsó oldalon nem jár. Szóval, köszönjük Joss Stirling! Már alig várom ennek a folytatását, a következő két rész Angel-ről és Summer-ről fog szólni. ...és hála a magasságosnak, Alexék visszatérnek benne.☺♥ (Legalábbis, remélem...)

Értékelés:


★ ★ ★ ★ ★ +1 ★



Online elérhetőség:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...