2016. március 13., vasárnap

Könyvajánló: J. A. Redmerski - Az örökké határa

Író: J. A. Redmerski
Cím: Az örökké határa
Eredeti cím: The Edge of Always
Oldalszám: 364
Elmesélő: Andrew Parrish, E/1., Camryn Benett, E/1.
Kategória: Kaland (romantikus)
Eredeti megjelenés éve: 2013.
Kiadás éve Magyarországon: 2014.
Könyv további részei: A soha határa


Rövid tartalom:



A fiú a hosszú utat választotta. A lány azt, amelyik sehová sem vezet. De a véletlen úgy hozta, hogy mind a kettő ugyanoda vitt…

Amikor minden darabokra hullik, a szerelem akkor is megmarad…

Camryn Bennett soha nem volt még boldogabb, mint most. Öt hónap telt el azóta, hogy egy távolsági buszon megismerkedett lelki társával, Andrew Parrish-sel – és nem az esküvő lesz az egyetlen különleges esemény az eljövendőkben. Camryn idegesen, mégis izgatottan várja, hogy leélhesse az életét Andrew-val – azzal a férfival, akiről a szíve mélyén tudja, hogy örökké szeretni fogja. Oly sok minden áll még előttük – mígnem váratlanul bekövetkezik a tragédia.
Andrew nem érti, hogyan történhetett velük ilyesmi. Próbál továbblépni, és azt hiszi, Camryn is ezt teszi. De amikor rájön, hogy Camryn titokban iszonyatosan szenved, és a fájdalmat önpusztító módszerekkel igyekszik elnyomni, kész bármit megtenni, hogy visszahozza a lányt az életbe. Be akarja bizonyítani, hogy a szerelmük mindent legyőz. Andrew úgy dönt, hogy újabb, reménnyel és szenvedéllyel teli utazásra viszi Camrynt. Már csak arról kell meggyőznie a lányt, hogy vágjanak bele…


Saját vélemény:


   El sem tudtam volna képzelni, hogy rosszabb lesz az első résznél. Én egy olyan ember vagyok, akinek általában a folytatások sokkal jobban szoktak tetszeni, mint a korábbi részek. Sajnos ezt erről nem mondhatom el.

   Félreértés ne essék, tetszett ez a könyv is, de ha választani kéne A soha határa és Az örökké határa között, biztos, hogy az elsőt választanám. Amit befejeztem az első kötetet, azonnal belekezdtem a másodikba, és miközben vidáman olvastam a sorokat, fokozatosan romlott a hangulatom (aztán persze a végén visszajött az összes, mert nagyon édes a zárása). Az örökké határa határozottan Andrew központú, aminek én kifejezetten örültem, mert imádom a fiúszemszögű történeteket. Meglepetésemre igen kevés volt a könyvben az utazás, ami nem baj, mert persze így is tök jól ki lett dolgozva a történetszál, de mivel az első rész csakis kizárólag az utazásról szólt, így egy kicsit furcsa volt. 

   Ez a kötet elsősorban Camrynék kapcsolatára épül. Sokkal inkább nevezném ezt a könyvet kiegészítőnek, mint folytatásnak. Főként azt vázolja fel nekünk az írónő, hogy a varázslatos útjuk után hogyan vágnak bele a nagybetűs életbe, mit csinálnak, milyen akadályokba ütköznek stb, ami inkább kiegészíti az első rész befejezését, mintsem folytassa. 

   Imádom Camrynt és Andrew-t, az egyik kedvenc könyves álompárom, és boldog vagyok, hogy lett egy happy end-jük, mert erre várt szerintem mindenki, erre a varázslatos befejezésre. Ha olvastad A soha határát, akkor érdemes lenne ezt is kivégezni, mert bár nem teljesen nevezném olyan jónak, mint az első részt, de kellett egy rendes lezárása a történetnek, ami itt meg is valósult. Az egész kötet egy hatalmas lezárás, és nem csak a sorozatnak, de Camrynék gyerekkorának is.

Értékelés:


★ ★ ★ ★ ☆



Online elérhetőség:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...