2015. szeptember 9., szerda

Sorozatajánló: The 100


Műfaj: Dráma

Rendező(k): 

Omar Madha Dean White
P.J. Pesce
Matt Barber
John Behring

Főbb szereplők: 

Eliza Taylor-Cotter - Clarke Griffin
Bob Morley - Bellamy Blake
Paige Turco - Abigail Griffin
Marie Avgeropoulos - Octavia Blake
Christopfer Larkin - Monty
Lindsey Morgan - Raven Reyes

Rövid tartalom:

Atomháború a földön, minden élőlény elpusztul, csak azok élik túl akik az űrben keringő űrállomásokon tanyáznak a nukleáris katasztrófa idején. Ezeket az űrállomásokat összekapcsolják, és az a terv, hogy 100 évig életben tartják ott az embereket, hogy a sugárzás elmúltával visszatérjenek a földre, és újra benépesítsék azt. A sorozat kezdetekor, 97 év telt el, de egy meghibásodás miatt leküldenek 100 fiatal fiút és lányt a földre, hogy több oxigén maradjon az űrállomáson, ők meg vagy meghalnak, vagy kiderítik, hogy élhető-e már a Föld…





Saját vélemény:

Mikor először említették meg ezt a sorozatot, azt mondták, hogy körlülbelül ugyanolyan, mint a The Walking Dead, ezért kíváncsian kezdtem neki az első résznek.
Úgy gondolom, hogy mindkét sorozatnak csak egy közös tényezője van, a túlélés. Míg a TWD egy apokaliptikus világban játszódik, ahol zombi kontra ember harc van, a The 100 egy apokalipszis utórengéseit mutatja be (legalább is kezdetben), ahol a természet a legnagyobb ellenség és persze saját maguk. Kifejezetten érdekesnek találom benne, hogy olykor nehéz témákat boncolgat, és majdnem minden rész végén felmerül a kérdés, hogy az ember jót tesze-e azzal a Földnek, hogy rajta él.
A történet kezdete rettentesen izgalmas, én viszont úgy látom, hogy az évadok haladásával egyre inkább megy le az a színvonal, amit az elsőben sikerült megütniük. Persze, még így is jó, érdekes, valamint fordulatokkal teliek a részek, viszont már körülbelül a harmadik évadnál elfordultak az alap koncepciótól, és gyakorlatilag megreformálták az egész sorozatot. Arról meg már persze vitatkozni lehet, hogy ez most jó vagy éppen rossz.
A szereplők mind fiatalok, de szerintem akad köztük egy-két kiemelkedő tehetség, mint például Lindsey Morgan. Remélem, hogy a sorozat befutásával sikerül tökéletesre fejlesztenie a színészkedését.



Értékelés:
★ ★ ★ ★





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...